Young Poultry People wint innovatieprijs Vlees

Eersel, donderdag 18 mei 2017

Young Poultry People heeft met 155 van de 225 stemmen de innovatieprijs Vlees gewonnen tijdens het Pluimvee Symposium Vlees in Eersel. Dat maakte juryvoorzitter Ruud Zanders donderdag 18 mei tijdens het Pluimvee Symposium bekend. Met 40 stemmen werd de anticondensor van vleeskuikenhouder Roan Boon tweede en derde – met 30 stemmen – eindigde mestverbranding op het eigen erf van Rudy Daniels.

Young Poultry People (YPP) is een initiatief van zes jonge gepassioneerde vleespluimveehouders die richting de jonge consument een positief imago wil neerzetten van de vleespluimveesector. Mart Coolen uit Helden, zoon van een vleeskuikenhouder en beoogd bedrijfsopvolger, is de voorzitter.

Social media

De jonge consument bereikt de YPP via social media: Instagram bijna 200 mensen en Facebook ruim 1.300 mensen. Daar laten ze hun bedrijven van binnen zien en geven ze uitleg over wat ze doen en waarom dat op die manier wordt gedaan. Met name binnen Facebook vinden discussies plaats en komen geregeld vragen binnen die ze beantwoorden. Antwoorden brengen ze ook in de vorm van video’s zodat heel transparant wordt hoe de vleeskuikens gehouden worden.

YPP probeert een organisatiestructuur met leden op te zetten, zodat meer jonge vleespluimveehouders meedoen om de sector te promoten en de kloof tussen boer en burger te verkleinen. Daarvoor komen ook bijeenkomsten, waarvan de eerste in juli staat gepland. Daarnaast wil YPP jongeren enthousiasmeren en bewust maken van de carrièremogelijkheden in de vleespluimveesector.

Bron: Pluimveeweb